ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 2024 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 6-11 ετών

|||| |||| ||||

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 2024 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 6-11 ετών

/ Νέα / Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 14:09

Αθήνα 31 Μαΐου 2024

Αριθμ. Πρωτ.: 5675_2024

 

 

 

    Προς τα

    Σωματεία – μέλη της Ε.Ο.Π.Α.

    Κοιν.: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

             Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού

 

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 2024

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «Νίκης 2ου Λυκείου»

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(Σιπύλου 16, Αγία Βαρβάρα) 

 

Στα αγωνίσματα: «ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ», «ΑΓΩΝ ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ» και «ΠΥΞ ΛΑΞ».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 10.00 π.μ.

 

«ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ»

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6 – 7, 8 – 9 και 10 – 11 ετών, γεννηθέντες τις ημερομηνίες από 01.01 έως και 31.12 τα έτη: 2018 – 2017 (6 – 7), 2016 – 2015 (8 – 9) και 2014 – 2013 (10 – 11).

 

«ΑΓΩΝ ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ»

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6 – 7, 8 – 9 και 10 – 11 ετών.

 

«ΠΥΞ ΛΑΞ»

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 8 – 9 και 10 – 11 ετών.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

 

ΣΕΙΡΕΣ ΚΙΛΩΝ

(ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ)

 

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, 6 – 7 ετών: (–18, 21, 24, 27, 30, 33, 36, 39, 42, 45, 45+).

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, 8 – 9 ετών: (–18, 21, 24, 27, 30, 33, 36, 39, 42, 45, 45+).

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, 10 – 11 ετών: (–21, 24, 27, 30, 34, 38, 42, 46, 52, 60 και 60+).

 

 1. ΖΥΓΙΣΗ
 • Η ζύγιση θα πραγματοποιηθεί επιλεκτικά προ της έναρξης των Αγώνων και στη διάρκεια αυτών, εφόσον ζητηθεί από προπονητή Σωματείου. Θα χρησιμοποιηθούν τόσοι ζυγοί όσους κρίνει απαραίτητους η Επιτροπή Αγώνων.
 • Ο Αθλητής κατά την ζύγιση δύναται να φορά μόνο τα εσώρουχά του.
 • Η ανοχή στα κιλά δεν θα ξεπερνά τα διακόσια (200) γραμμάρια επί πλέον.
 • Αθλητής ο οποίος ξεπερνά το όριο ανοχής (200 γραμμάρια) αποκλείεται των αγώνων.

 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α) Δελτίο Ταυτότητας Αθλητή (Δ.Τ.Α.) Παγκρατίου Αθλήματος (Α.Μ. Ε.Ο.Π.Α.).

β) ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ (Κ.Υ.Α.) Παγκρατίου Αθλήματος, σε ισχύ για το έτος 2024.

 • Τα Δ.Τ.Α. και την Κ.Υ.Α. θα τα φέρουν μαζί τους οι αθλητές και θα τα επιδεικνύουν κατά τη ζύγιση και σε κάθε άλλη ζήτηση της Επιτροπής Αγώνων).

 

 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

α) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.Α., ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (Ν. 4726/2020, Άρθρο 30, παρ. 2 – Εγκύκλιος ΥΠΠΟΑ/435525/13.09.2022).

β) Άπαντα τα Σωματεία – Μέλη πρέπει να είναι ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και για το 2024, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα (Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α. η ετήσια συνδρομή του Σωματείου – μέλους ανέρχεται στο ποσό των ΕΚΑΤΟ <100> ΕΥΡΩ).

γ) Ορίζονται ως παράβολα συμμετοχής, για κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος στους αγώνες του Πρωταθλήματος τα παρακάτω ποσά ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών τους (σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α.):

 • ΤΡΙΑΝΤΑ (30) € για την εγγραφή συμμετοχής (με δικαίωμα συμμετοχής σε δύο αγωνίσματα) και
 • ΔΕΚΑ (10) € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

  Η καταβολή των χρημάτων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως την έναρξη των αγώνων με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας: <6832.130575.061> ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΙΒΑΝ: GR07 0171 8320 0068 3213 0575 061.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα γίνονται δεκτές καταβολές χρημάτων για συμμετοχή στους αγώνες, από αθλητές μεμονωμένα. Οι καταβολές χρημάτων θα πρέπει να πραγματοποιούνται ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ από τα εκάστοτε Σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας και ΜΟΝΟΝ.

δ) Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα έχουν όλοι οι αθλητές οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο αθλητών της Ε.Ο.Π.Α. (Έλληνες και αλλοδαποί).

ε) Τα Σωματεία μπορούν να δηλώνουν σε κάθε Κατηγορία απεριόριστο αριθμό αθλητών (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ) ή ομάδες («ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ»).

στ) ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Α.Ν. 2725/1999, ΑΡΘΡΟ 36, ΠΑΡ. 4.

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής αθλητών θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο στην ειδική Πλατφόρμα της Ε.Ο.Π.Α. (SPORTDATA). Η είσοδος στην Πλατφόρμα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την Η.Δ. της Πλατφόρμας (www.sportdata.org/pangration).

Για την πρόσβασή σας στις δηλώσεις αθλητών θα πρέπει να έχετε αποκτήσει κωδικούς, μέσω του εξουσιοδοτημένου χρήστη του Σωματείου σας. Εάν δεν έχετε φροντίσει να αποκτήσετε Κωδικούς, σας αποστέλλουμε δυο έντυπα (Πρακτικό Δ.Σ. ορισμού Εξουσιοδοτημένου χρήστη & Υπεύθυνη δήλωση εξουσιοδοτημένου χρήστη) τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν, να υπογραφούν,  να σφραγιστούν και να αποσταλούν απαραίτητα στις ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου να λάβετε τους μοναδικούς κωδικούς σύνδεσης στην Αγωνιστική Πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών σας σε όλα τα Πρωταθλήματα της Ε.Ο.Π.Α.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο θα αποστείλετε τα συμπληρωμένα έγγραφα θα πρέπει να αναφέρεται τα πλήρη στοιχεία του συλλόγου σας, όπως και το αίτημα σας για την απόδοση στοιχείων σύνδεσης στην αγωνιστική Πλατφόρμα.

Σκοπός αυτών των 2 εγγράφων είναι η δέσμευση των συλλόγων μέσω του εξουσιοδοτημένου χρήστη που το Δ.Σ. σας θα ορίσει, (δεν έχει σημασία αν είναι προπονητής ή μέλος Δ.Σ., αρκεί να κατανοεί τους κανόνες χρήσης και να έχει βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστών).

Οι δηλώσεις των αθλητών από τα Σωματεία θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν από την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 (12 μ.) έως και την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024  και ώρα 14.00.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα γίνουν δεκτές δηλώσεις αθλητών για κανένα λόγο ή αιτία.

 

 1. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

 

«ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ» – «ΑΓΩΝ ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ» 

  Ισχύουν όσα αναφέρονται στους εγκεκριμένους Κανονισμούς Αγωνισμάτων της Ε.Ο.Π.Α. (είναι αναρτημένοι στην Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας – https://pangration.org/index.php/elliniki-omospondia/kanonismoi).

 

«ΠΥΞ ΛΑΞ»

  Ισχύουν όσα αναφέρονται στους εγκεκριμένους Κανονισμούς Αγωνισμάτων της Ε.Ο.Π.Α. (είναι αναρτημένοι στην Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας – https://pangration.org/index.php/elliniki-omospondia/kanonismoi).

 

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ 

Η ένδυση των αθλητών είναι ελεύθερη. Ο αθλητής θα μπορεί να αγωνιστεί με ένδυμα της επιλογής του.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν:

 1. Προστατευτικά χειρόκτια (γάντια πυγμαχίας).
 2. Περικνημίδες.
 3. Προστατευτικό κεφαλής (κάσκα).
 4. Προστατευτικά οδοντοστοιχίας.

  Επίσης οι αθλητές δύνανται να φορούν προστατευτικά γεννητικών οργάνων (εσωτερικά) και οι αθλήτριες προστατευτικά στήθους (εσωτερικά).

  Η παροχή οποιουδήποτε αθλητικού εξοπλισμού, αποτελεί υποχρέωση  και ευθύνη των σωματείων και των αθλητών.

 

 • ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ KNOCK OUT.

 

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

  Υποβάλλονται στην Επιτροπή Αγώνων, με αντίτιμο (επί αποδείξει) 60 ΕΥΡΩ. 

 

 1. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

  Η Γραμματεία των Αγώνων θα χορηγεί ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ στον  δηλωθέντα από το Σωματείο  του προπονητή, ο οποίος θα έχει στην κατοχή του και θα επιδείξει την Κάρτα Προπονητή (έχει επίσης δηλωθεί από το Σωματείο στις υπηρεσίες της Γ.Γ.Α.).

  Κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα να δηλώσει «ΒΟΗΘΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ» ο οποίος θα λαμβάνει ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ, εφόσον έχει δηλωθεί με επιστολή έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 και πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

α. Παρευρίσκεται στους αγώνες και ο δηλωμένος από το Σωματείο προπονητής.

β. Ο «βοηθός» έχει αποκτήσει δικαίωμα να παρευρίσκεται ως βοηθός προπονητή σε αγώνες Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Π.Α. μέσω της συμμετοχής του στις Ημερίδες Προπονητών που διοργανώνει η Ομοσπονδία.

  Ο προπονητής και ο βοηθός προπονητή επιτρέπεται να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο μόνον εφόσον αγωνίζονται αθλητές τους.

 

 1. ΓΕΝΙΚΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Ε.Ο.Π.Α.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΡΩΝ: Ε.Ο.Π.Α.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ.

ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΕΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΖΥΓΙΣΕΩΣ: SPORTDATA

ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ε.Ο.Π.Α.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Α΄: Δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες αθλητής ο οποίος δεν θα επιδείξει Δ.Τ.Α. και Κ.Υ.Α. σε ισχύ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Β΄: ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 (μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας οι αθλητές που εγγράφονται, δεν θα δύνανται να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα).

(Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.Α.).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Γ΄: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 2020 κ.ο.κ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Δ΄: Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ, Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ, Η ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.Α.,  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ.

 1. Στη περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν αθλητές ή προπονητές οι οποίοι παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη παρούσα προκήρυξη, τους Γ.Κ.Ε.Λ. και το Καταστατικό της Ε.Ο.Π.Α., θα αποκλείονται από τους αγώνες.     
 2. Ουδεμία αλλαγή επιτρέπεται στη παρούσα Προκήρυξη (Άρθρο 131 παρ. 3 του Ν. 2725/99).
 3. Όπου στη παρούσα αναφέρεται «αθλητής» νοείται και «αθλήτρια».

 

  Ευχόμενοι κάθε επιτυχία στους αγώνες, ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α.

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΠΑΝ. Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ                            ΚΩΝΣΤ. EMM. ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗΣ

 

Please publish modules in offcanvas position.