ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΑΔ

|||| |||| ||||

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΑΔ

/ Νέα / Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 10:40

Αθήνα 12/12/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατόπιν κακόβουλων και ψευδών “ανώνυμων” καταγγελιών, οι οποίες υποβλήθηκαν στις αθλητικές και αστυνομικές αρχές της χώρας μας, περί  (δήθεν) «παράνομης» λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ), σε θέματα οικονομικά, διοικητικά, αθλητικά και αγωνιστικά, η ΕΟΠΑ υποβλήθηκε σε ενδελεχή έλεγχο από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (ΕΑΔ). Ο έλεγχος ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 και περατώθηκε στο τέλος Οκτωβρίου 2022.

Η ΕΟΠΑ, σε αυτό το διάστημα, κατέθεσε για να ελεγχθούν, όλα τα έγγραφα που της ζητήθηκαν, ήτοι πρακτικά συνεδριάσεων, παραστατικά δαπανών (τα οποία ήταν ήδη αναρτημένα και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ), προκηρύξεις και φύλλα αγώνων, απολογισμούς προϋπολογισμούς, ισολογισμούς, καταστάσεις ελλανοδικών, προπονητών, αθλητών, βεβαιώσεις κ.ά. (τα σχετικά έγγραφα που παραδόθηκαν υπερέβαιναν τις 5.000 σελίδες).  

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ από το ΔΣ της ΕΟΠΑ. Όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην ΕΑΔ αποδεικνύουν πανηγυρικά πως δεν υφίσταται ούτε καν ψήγμα κακοδιαχείρισης σε κανένα πεδίο, καταρρίπτουν ολοσχερώς (σε όλη την έκτασή τους) τις ανώνυμες καταγγελίες, καθιστώντας αυτές ψευδείς, ανυπόστατες και δόλιες, καθότι όπως αποδεικνύεται, πραγματοποιήθηκαν με μοναδικό στόχο να σπιλώσουν τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΑ και να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της. Η ΕΟΠΑ συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, παρά την 5μηνο βάσανο στην οποία αναιτίως υποβλήθηκε, που είχε ως αποτέλεσμα υπερβολικό φόρτο εργασίας και έκτακτη χρηματική δαπάνη.

Η ΕΟΠΑ αποδοκιμάζει εμπράκτως τις συκοφαντικές πρακτικές: «Κακώ γαρ εσθλόν ου συμμείγνυνται» (Κακό και καλό δεν ανακατεύονται, Ευριπίδης). Δυστυχώς για αυτούς κι ευτυχώς για μας «ουδέν κακόν, αμιγές καλού»! Με άλλα λόγια, χάριν της ψευδούς και συκοφαντικής ανώνυμης καταγγελίας, η ΕΟΠΑ απέκτησε εμμέσως μία ακόμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της ΝΟΜΙΜΗΣ και ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ λειτουργίας της !! 

Το ΔΣ της ΕΟΠΑ σεβόμενο τα μέλη της Ομοσπονδίας, τους Αθλητές, τους Προπονητές, τους Ελλανοδίκες και όλους τους ακούραστους συνεργάτες του, θα συνεχίσει να εργάζεται για την προαγωγή του παγκρατίου αθλήματος.

Το μήνυμα/υπόσχεσή μας είναι ότι δεν πρόκειται να καμφθούμε, να υποχωρήσουμε ή να «παραδοθούμε» στις ύπουλες και νοσηρές επιδιώξεις κάθε επαγγελματία τυχοδιώκτη συκοφάντη, γιατί ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια θα διαφυλάξουμε και θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, το κύρος της ΕΟΠΑ, την αξιοπιστία του αθλήματος (που καλλιεργείται και αναπτύσσεται από την ΕΟΠΑ) αλλά και την αξιοπρέπεια και την υπόληψη όλων των εμπλεκόμενων με τη λειτουργία της. Άλλωστε, είναι γνωστό «τοις πάσι», πως ανέκαθεν αυτό κάναμε.

 

«Ανάχαρσις (Σκύθης ηγεμών και φιλόσοφος, 6ος αι. π.Χ.) ερωτηθείς τι εστιν εν ανθρώποις αγαθόν τε και φαύλον έφη: «γλώσσα». Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον ανώνυμο συκοφάντη ότι για αυτόν ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα. Σύντομα θα αναγκασθεί να εγκαταλείψει τα βρωμερά και σκοτεινά λαγούμια της ανωνυμίας του, διότι θα αποκαλυφθεί και θα κληθεί να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να έχει την τύχη που έχουν όλοι οι συκοφάντες. Την ατίμωση της αποκάλυψής του και την παραδειγματική τιμωρία του!! 

 ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΟΠΑ

 

Please publish modules in offcanvas position.