ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

/ Νέα / Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 13:23

 

«ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ο κ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

* ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ κ. ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ: κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΠO ΕΔΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΩΓΗ, ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ
* ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Γ. ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΑΘΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ.
* ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Η ΑΙΓΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.
Με την τιμητική παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Ολυμπιονίκη κ. Βούλας Πατουλίδου, του κ. Δημήτρη Παπαργυρίου, εκπροσώπου του Βουλευτού Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμου, του κ. Δημήτρη Ρουκά, εκπροσώπου της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, του Αντιδημάρχου Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Νικολάου Λάππα, του προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Θεόφιλου Καμπερίδη, του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, του Προέδρου της Επιτροπής Ελλανοδικών και μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος κ. Βασιλείου Παπαδόπουλου, του μέλους επιτροπής Ελλανοδικών κ. Γιάννη Τοπαλίδη, εκπροσώπων Αρχών και φορέων καθώς και πλήθος αθλητών, προπονητών και σωματείων από όλη την Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης, παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των αθλητών του παγκρατίου αθλήματος που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πόλη Emboli της Ιταλίας και κατάφεραν να αποκτήσουν 40 μετάλλια.
«ΤΟ ΕΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΩ ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ», «ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ, ΠΑΝ & ΚΡΑΤΟΣ», το αρχαιότερο ελληνικό άθλημα που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων. Με αυτές τις φράσεις η κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή, νομική σύμβουλος, αφού καλωσόρισε του αθλητές και όλους τους παρευρισκομένους στο παγκόσμιο κέντρο του ελληνισμού, στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στους στόχους του Ιδρύματος καθώς και στις ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις που εκπονούνται σ΄αυτό. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τιμητική παρουσία της κ. Βούλας Πατουλίδου, μιας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και μπορεί να ενδυναμώσει τους αθλητές και να τους πείσει ότι με συνεχή αγώνα μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Απευθυνόμενη προς τους αθλητές είπε: «Εσάς, τους ανθρώπους της πυγμής, του αγώνα, της δύναμης, τους αθλητές και τους προπονητές, υποδεχόμαστε και τιμούμε σήμερα στην οικουμενική κοιτίδα του ελληνικού πνεύματος». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στους εκπροσώπους της ελληνικής ομοσπονδίας παγκρατίου αθλήματος, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη και τον ενημέρωσαν για το άθλημα, τις δράσεις και τους στόχους τους. «Ο Πρόεδρος σας στήριξε από την πρώτη στιγμή και με περισσή ζέση και δυναμική συμφώνησε και έδωσε την ΑΙΓΙΔΑ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος στην πόλη Emboli στην Ιταλία.». Τέλος συνεχάρη τους έλληνες αθλητές για τη συμμετοχή τους, τις νίκες τους αλλά κυρίως για την ευγενική άμιλλα με την οποία αγωνίσθηκαν και το ήθος που επέδειξαν και τόνισε «είσθε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας. Στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου στην ιταλική πόλη, στο στάδιο των αγώνων, πλημμυρίσαμε από συγκίνηση και υπερηφάνεια.».

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ
Η κ. Βούλα Πατουλίδου, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, δήλωσε ενθουσιασμένη από τους χώρους και το κτίριο και συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για το έργο που επιτελείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακολούθησε συζήτηση με όλους τους φορείς παγκρατίου αθλήματος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και κατατέθηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση του αθλήματος και την παγκόσμια καθιέρωσή του. Κατά το χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Χρυσή Ολυμπιονίκης, συνεχάρη τους αθλητές και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσπαθούν με επιμονή και υπομονή και να πετυχαίνουν νίκες, χωρίς να σκέφτονται με ηττοπάθεια αλλά με θάρρος και δύναμη, επικαλούμενη τη δική της προσωπική εμπειρία και την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από χρόνια σκληρής προσπάθειας και δουλειάς. Συνέχισε λέγοντας: «Η χαρά που νιώθεις όταν είσαι στο βάθρο των μεταλλίων για την πατρίδα σου, είναι η καλύτερη ανταμοιβή». «Πρόεδρε, κ. Δ. Πασχάλη, συγχαρητήρια για την αιγίδα σας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σήμερα από αυτό εδώ το χώρο, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και με τη στήριξή σας να πετύχουμε το παγκράτιο να γίνει ολυμπιακό άθλημα», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας & Παγκόσμιας Ομοσπονδίας παγκρατίου αθλήματος κ. Π. Κανελλόπουλος, ανακήρυξε τον κ. Διονύση Πασχάλη ως Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Είπε ειδικότερα: «κ. Πασχάλη με την αρωγή και υποστήριξή σας το πανάρχαιο ελληνικό παγκράτιο άθλημα διαδίδεται παγκοσμίως και αποκτά φίλους σε όλο τον κόσμο. Τέλος, προέβη σε τιμητική βράβευση του κ. Δ. Πασχάλη εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες για την αιγίδα του Ιδρύματος στους παγκόσμιους αγώνες της Ιταλίας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Θεόφιλος Καμπερίδης χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά: Αγαπητοί αθλητές μας κάνατε υπερήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι έλληνες της διασποράς να είσθε σίγουροι ότι σας παρακολούθησαν και χάρηκαν με τις επιτυχίες σας. «Κ. Πασχάλη, η απόφασή σας να προσφέρετε την αιγίδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έφερε καρπούς και σας αξίζουν συγχαρητήρια».

Ο Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Ν. Λάππας δήλωσε: «κ. Πασχάλη η σημερινή τελετή για το παγκράτιο άθλημα δεν είναι τυχαία. Ότι κάνετε εδώ στο Αλεξάνδρειο, με ότι ασχολείσθε, παίρνει άλλες διαστάσεις, γίνεται μεγάλο. Επίτρεψέ μου όμως φίλε Διονύση, να θυμίσω ότι το «πάντρεμα» σου με το παγκράτιο, οφείλεται σε εμένα, όταν πριν από δύο χρόνια σου ζήτησα να στηρίξεις αθλητές του παγκρατίου από το Λιτόχωρο και το έκανες με πολλή μεγάλη χαρά. Πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια για την αιγίδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου, όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στους αθλητές. Από το βήμα αυτό προτείνω, στην αδελφοποίηση του Λιτοχώρου με την πόλη των θεών της Κίνας, να στηρίξετε κ. Πρόεδρε και την σύζευξη του παγκρατίου με τα κινεζικά αντίστοιχα αθλήματα.
Σαν αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Όλυμπου, σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής αγκαλιάζουμε όλες τις προσπάθειές σας για τα ωραία πράγματα που σχεδιάζετε με την ομοσπονδία. Από την πλευρά μας και με προτάσεις και με ιδέες και με όποια στήριξη είναι δυνατόν να δώσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα συμβάλλουμε στην εδραίωση του παγκρατίου αθλήματος.»
Ο κ. Ιωάννης Παπαργυρίου ως εκπρόσωπος του βουλευτού Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμου στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον κ. Δ. Πασχάλη για τη στήριξή του στο παγκράτιο άθλημα και στον αθλητισμό γενικότερα καθώς και τους αθλητές για την προσπάθειά τους και τις νίκες τους. «Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι αθλητής, να αγωνίζεσαι με κόπο και επίπονη προσπάθεια, αλλά μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις».
Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Ρουκάς, ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου, απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη και του έδωσε συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα. Είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε εκδήλωση, κάθε τελετή που οργανώνετε εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους συνεργάτες σας είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου και προσδίδετε αξία σε όλη την περιοχή με τη δράση σας. Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές του παγκρατίου αθλήματος, στους προπονητές και στην ομοσπονδία για τις επιτυχίες τους. Ο αθλητισμός διαπλάθει συνειδήσεις και μας κάνετε ως γονείς να είμαστε ήσυχοι, που τα παιδιά μας ασχολούνται με το άθλημα και διαπαιδαγωγούνται».
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας & Παγκόσμιας ομοσπονδίας παγκρατίου κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας με τη συμμετοχή 27 χωρών από όλο τον κόσμο, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία. Οι Έλληνες αθλητές κέρδισαν 40 συνολικά μετάλλια εκ των οποίων 16 χρυσά, 7 αργυρά και 17 χάλκινα. Ευχαρίστησε τον κ. Δ. Πασχάλη που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ομοσπονδίας και προσέφερε την αιγίδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είπε χαρακτηριστικά «κ. Πασχάλη, κ. Επίτιμε Πρόεδρε, η συμβολή σας ήταν καθοριστική. Χιλιάδες θεατές της ομογένειας σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους αγώνες μέσω του Ιδρύματός σας και το παγκράτιο άθλημα διαδίδεται παγκοσμίως.».
Τόνισε, επίσης, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε διδάξει το παγκράτιο στις Ινδίες και αποτέλεσε τη βάση για τις πολεμικές τέχνες των χωρών της Άπω Ανατολής. Το παγκράτιο πρέπει να γίνει ολυμπιακό άθλημα και να πάρει τη θέση που του αξίζει. «κ. Πρόεδρε με εσάς στο πλευρό μας είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε πολλά.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής ελλανοδικών και μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κ. Β. Παπαδόπουλος και το μέλος της επιτροπής ελλανοδικών κ. Ι. Τοπαλίδης, συνεχάρησαν τους αθλητές για την προσπάθεια και τις νίκες τους και ευχαρίστησαν τον κ. Δ. Πασχάλη για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του.
Τέλος ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης κάλεσε τους προπονητές και τους έδωσε τα εύσημα για τις επιτυχίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «με σωστή εκπαίδευση, πειθαρχία και διαπαιδαγώγηση πάντα πετυχαίνουμε.», ενώ μιλώντας προς τους αθλητές είπε: «Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, αλλά να γνωρίζετε ότι είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείτε την επιτυχία από την αποτυχία. Πάντα το «ευ αγωνίζεσθαι» είναι αυτό που έχει σημασία, γιατί αντανακλά τον ανθρώπινο χαρακτήρα και διαπλάθει ήθος και συνειδήσεις με ανθρώπινες αξίες και ιδανικά.»

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου οι αθλητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου καθώς και στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Μέγα Αλέξανδρο, που φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο, από την αρχαιολόγο κ. Διονυσία Τσίρου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Πριν την έναρξη της δεξίωσης οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος επιδείξεις αγώνων παγκρατίου αθλήματος. Οι αθλητές από σωματεία όλης της Ελλάδος και όλων των κατηγοριών παρουσίασαν σε αρχαία ελληνική γλώσσα εν μέσω χειροκροτημάτων και ενθουσιασμού τα αθλήματα που καλλιεργεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, όπως παλαίσματα, πολυδάμα, αγών ημιεπαφής, αγών και κάτω παγκράτιο. Οι θεατές ενθουσιασμένοι είδαν τους παγκόσμιους πρωταθλητές σε μία μοναδική επίδειξη παγκρατίου αθλήματος με ουσιαστική αυτοάμυνα-προστασία, έντονη πειθαρχία και ταυτόχρονα διάπλαση ισχυρού χαρακτήρα.

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΕΞΙΩΣΗΣ

Τέλος, παρατέθηκε από τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη, δεξίωση στον ισόγειο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπό τους ήχους πιάνου και τραγουδιού σε κλασσικό και έντεχνο ρεπερτόριο Ελλήνων συνθετών.

http://www.alexandreon.edu.gr/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: +302352021000

https://www.facebook.com/diethnes.idrima.megaloy.alexandrou/photos/pcb.1273103046099983/1273098222767132/?type=3&theater

Please publish modules in offcanvas position.